Dag 5: Windy Mesa, Antelope Canyon & Horseshoe bend at Page (Arizona)

De “Windy Mesa” in Page, een ruige, traditionele Amerikaanse bar zoals je ze blijkbaar niet enkel in de films vindt.

Rond 8 uur ’s avonds stappen er 5 Belgische mannen binnen, wanhopig op zoek (sommigen enkel platonisch) naar enig vrouwelijk schoon.  Zij treffen er enkel  “5 man en ne paardenkop”, maar niet getreurd het bier is aan 5,75 dollar per 1,75 liter en er zijn pooltafels.

Na verschillende wedstrijdjes zijn er 3 zelfverklaarde kampioenen: Yannick, Bart en Jorge en blijven de Raatskes met lege handen achter.  Onze aandacht wordt echter terug naar de bar getrokken, daar had Deesiray Pope plaatsgenomen, naar onze ondertussen vervaagde normen een prachtige lokale barvrouw.

Toen gingen alle registers open en alle remmen los: bier, shotjes rum, tequilla en Jagermeister, wiskey  en rum cola’s, armworstelen met elkaar, met de security en met de barvrouw, rappen met een gangsta, socializen met de locals, liedjes aanvragen, met winkelkarretjes rijden, het was er allemaal bij.

De volgende ochtend kan worden samen gevat als 5 “bazen” die al het mogelijke doen om te ontkateren met het oog op onze guided tour doorheen Antelope Canyon.

Antelope Canyon is een langgerekte grot waar bovenaan steeds de zonnestralen naar binnen schemeren, ideaal voor het nemen van prachtige foto’s, iets waarbij onze lieftallige gids ons graag hielp.

Via een drive tru door Burger King rijden we richting Horseshoe bend.  Na een kleine beklimming over een duin krijgen we een prachtig hoogtezicht op de bekende bocht van de Colorado-rivier.  Ook maken we even kennis met een (over)sympathiek Nederlands koppel, small talk op z’n Amerikaans.

Van Horseshoe bend gaan we naar onze eindbestemming van de dag: Brice Canyon Resort, niets zou ons nog tegenhouden.

En effectief deze keer, na een klein plonsje in een zeer uitnodigend riviertje langs de weg, kwamen we tegen de avond aan in Brice.

Michel

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.