Dag 12: Death Valley NP to Mammoth Lakes

’s Middags (één uur na de verplichte check out-tijd) in de tweede warmste plaats ter wereld liggen vijf bro’s zonder enige bagage en verdeeld tussen twee bedjes gezellig samen hun roes uit te slapen.  Het was duidelijk een goed idee om alle verschillende bieren van de menukaart te proeven.

Dorst en honger halen de bovenhand en we gaan 20 meter verderop lunchen met het oog op onze tocht doorheen Death Valley.   Ook in het midden van de woestijn is iedereen uiterst sympathiek en tracht de bediende een gesprekje over voetbal te beginnen, de bro’s concentreren zich echter op de recuperatie.

Zoals vermeld was het niet nodig om onze valiezen in de auto laden en konden we meteen starten aan onze Tahoe-safari doorheen een gigantisch groot, heet en  ruw terrein.

Onderweg nemen we enkele foto’s en doen we zelfs een stukje off-road voor een wandelingetje midden in de woestijn op een plaats waar in de winter een zout riviertje met vissen zou stromen.  Dergelijk klein uitstapje uit de airco van de Tahoe maakt ons wel meteen de hitte van Death Valley duidelijk.

Hoewel we om oververhitting tegen te gaan verschillende keren de airco moeten uitschakelen, zetten we in de koelte van onze Tahoe onze tocht verder en komen na een kleine 3 uur aan in een totaal andere wereld: Mammoth Lakes.

Zoals de naam laat uitschijnen heeft Mammoth Lakes aan water geen gebrek en is er een groene vegetatie met een zacht zonnetje.   We zijn aangekomen in een plaats tegenovergesteld aan Death Valley.

Na enige moeite met het speciale incheck-systeem doen we een beetje later de deur open van onze grote skichalet.

Deze chalet komt inclusief met een BBQ, een winkelkarretje vol en enkele op Braziliaanse wijze gemarineerde prachtstukken vlees later is elke bro zich meer dan voldaan in zijn bedje aan het opladen voor de volgende dag.

Michel

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.