Dag 3: Grand Canyon en Monument Valley

Met een goedgevulde dag voor de boeg, waaronder een helikoptervlucht door de Grand Canyon, kon ik een stevige kater wel missen. Toch sloeg het noodlot toe. Een combinatie van de lange reis, jetlag, een paar pinten te veel en een slecht verluchting in de slaapkamer zorgden ervoor dat ik me echt slecht voelde.

Gelukkig was er een geweldige “continental breakfast” waardoor de schade beperkt kon worden. Wat smaakte dat na 2 dagen hamburgertenten. Er was zelfs veel vers fruit. Een grote opluchting want mijn katermaagske was absoluut niet klaar voor een helikoptervlucht

De reis kon nu echt beginnen met de helikoptervlucht. Omdat foto’s (en filmpjes) meer zeggen dan duizend woorden raad ik jullie aan om deze te bekijken onder de rubriek foto’s.

Na de helikopter ging de reis verder met onze gigantische Chevy Tahoe. We doorkruisten ons eerste National Park waarbij we de Canyon langs de “south & east rim” passeerden. Erg impressionante panorama’s werden aan de viewpoints vastgelegd op foto.

We trokken onmiddellijk door naar ons hotel zo’n 250 km verder in Monument Valley. De vallei die decor was voor bijna al de grootste westerns. Wat een uitzicht vanuit ons hotel. Eén klein nadeel was wel dat ons hotel volledig alcoholvrij was en we 21 mijl zouden moeten rijden voor het dichtstbijzijnde pintje. Hier waren we niet rauwig om aangezien we allemaal bekaf waren. Na een duik in het zwembad van ons hotel en goede steak lagen we al om 21u30 in ons bed.

Buiten het prominent aanwezige toerisme in de staat Arizona is het toch opgevallen dat het ruwe klimaat weinig leven toelaat. Heel desolaat, verkrotte trailers los verspreid over het uitgestrekte landschap. Zo goed als alle lokale bewoners die we tegenkwamen waren “native americans”, met name afstammelingen van de Navajo-stam. Onze korte stop in Tuba City liet al een aanzienlijke indruk na. Toen ik even naar de ‘rest rooms’ ging werd me binnen gevraagd door een Navajo of ik een (gekopieerde) CD wou kopen voor 3 dollar. Naar verluid een werkloosheidsgraad van meer dan 50 procent, veel armoede, druggebruik, zwervers, en een grote gevangenis in een klein stadje.  Niet bepaald “the American dream”. We zijn dan nog niet begonnen over de extreme aanwezigheid van discriminatie en racisme.

Yannick

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.