Dag 4: Glen Canyon Dam & Lake Powell at Page (Arizona)

7:00 AM de volgende dag van ons avontuur brak aan. We stonden gauw op en gingen iets verder naar de lokale Navajo grocery store. Daar aangekomen schrokken we ons een ongeluk… Er was gewoonweg een fruitafdeling! Zeer welkom in een land waar om de kilometer wel een fastfoodketen is. We ontbeten en begonnen de auto in te laden. Niet altijd evident met 5 managers… Gelukkig is het tijdens momenten als deze dat er altijd iets wel iets geweldig gebeurt. Het was bij het inladen van het allerlaatste zakje dat ons eerste Halleluja moment zich voordeed.  Daar was ie dan plots, die dekselse trouwring! Fuck yeah! Yannick kon zichtbaar opgelucht naar Vegas doorreizen.

Enkele uren later kwamen we in Page aan, een gezellig en traditioneel Amerikaans stadje gelegen in Arizona.  We stopten even aan ons hotel en reden door naar onze eerste viewing point van de dag, Glen Canyon Dam. Een indrukwekkend bouwkundig huzarenstukje gelegen op de Colorado river net na Lake Powell. Prachtig.

Zo’n adembenemend uitzicht maakte de mannen uit Zweuden natuurlijk hongerig, tijd voor een Denny’ske. Een quasi authentieke Amerikaanse diner waar we wel voor de zoveelste keer onze bestelling moesten herhalen.  Het moet gezegd zijn dat Amerikanen wat dat betreft niet altijd de snelste zijn. Gelukkig maakt hun beleefdheid en enthousiasme het wat mij betreft telkens meer dan goed.

Hierna reden we door naar Lake Powell, een meer gelegen vlak achter de Glen Canyon Dam. We hoopten een aantal kajaks te huren maar helaas waren we net te laat en bovendien was er blijkbaar tornadoalarm. Een uitgelezen kans om even op het strand onze gebulkte basten nog eens boven te halen, eindelijk! Van dat tornadoalarm, daar hebben we niets van gemerkt.

Na enkele uurtjes strandvoetbal & onze Quarterback armen te hebben getraind gingen we terug naar ons hotel. Avondeten? Nee bedankt. Geef ons maar een lokale bar met een pooltafel of 2, een lange toog, een cheerleader serveuse en een rapper op de parking. Snel naar de Windy Mesa!

Jorge

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.